ua en ru

Матіос назвав попередню версію аварії військового літака під Запоріжжям

Матіос назвав попередню версію аварії військового літака під Запоріжжям Фото: Анатолій Матіос

Ймовірно, літак зіткнувся з високовольтною лінією

Військовий прокурор Анатолій Матіос назвав попередню версію аварії військового літака СУ-25 Військово-повітряних сил України під Запоріжжям. Про це Матіос написав у своєму Facebook.

"За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції з розслідування авіакатастроф МОУ, які почали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизької висоті, літак зіткнувся з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав в районі с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області неподалік 255 км автомобільної траси Харків-Сімферополь", - повідомив Матіос.

За його даними, літак не був укомплектований боєкомплектом. В результаті падіння пілот військового літака загинув на місці. Руйнувань та інших постраждалих немає.

Пізніше з'явилася інформація про загиблого льотчика. За інформацією InfoResist, ним виявився 23-річний старший лейтенант Єгор Большаков.

Матіос назвав попередню версію аварії військового літака під Запоріжжям

фото: Єгор Большаков

Зазначимо, раніше офіцер прес-служби Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Олексій Мазепа в ефірі одного з телеканалів повідомив, що літак був повністю в справному стані, а у пілота був достатній професійний рівень.

Зі скорботою інформація для ЗМІ. Сьогодні , о 9.15 трапилася авіакатастрофа військового літака СУ-25 ВПС МО України. ...

Posted by Анатолій Матіос on 11 ноября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, о 9:15 сталася авіакатастрофа військового літака СУ-25 Міністерства оборони України. Під час виконання планового навчального польоту літак розбився в 40 км на північ Запоріжжя, пілот 1992 року народження загинув.