ua en ru

З березня 2014 р. до служби зайнятості звернулися 57,8 тис. переселенців

З березня 2014 р. до служби зайнятості звернулися 57,8 тис. переселенців Фото: з березня 2014 р. до служби зайнятості звернулися 57,8 тис. переселенців

Працевлаштовані 15 тис. чоловік

З березня 2014 р. до Державної служби зайнятості звернулися 57,8 тис. переселенців. Про це повідомляє прес-служба Держслужби зайнятості.

"З початку окупації АР Крим та проведення АТО до державної служби зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 57,8 тис. мешканців АР Крим, Донецької та Луганської областей. Всього отримували допомогу по безробіттю 34,1 тис. переселенців, працевлаштовані - 15,0 тис, проходили професійне навчання - 2,9 тис. громадян. На сьогоднішній день продовжують отримувати послуги ДСЗ понад 16 тис. переселенців", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, більше половини переселенців, які заявили про потребу у працевлаштуванні при отриманні довідок в органах соціального захисту, насправді, є економічно неактивними та не готові працювати з різних причин. Зокрема, третина - мають роботу або були фізичною особою-підприємцем; кожний четвертий - планує розпочати пошук роботи пізніше, оскільки наразі не готовий приступити до роботи; 17% - не готові працювати у зв'язку з необхідністю догляду за дітьми та хворими; 15% - планують повернення до місця постійного проживання; 8% - не можуть працювати з різних причин, приміром, вступили до навчального закладу, є фінансово незалежними тощо; 6% - повідомили про неготовність працювати за станом здоров'я тощо.

Професійна структура безробітних з числа переселенців виглядає наступним чином: дві третини становлять фахівці, професіонали, службовці, 28% - особи з робітничими професіями, 8% - особи без професійної підготовки.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано 1,49 млн внутрішньо переміщених осіб.