ua en ru

У Маріуполі затримані злочинці, причетні до ДНР

У Маріуполі затримані злочинці, причетні до ДНР Фото: В'ячеслав Аброськін

Обидва є мешканцями Маріуполя

Міліція Донецької області затримала двох злочинців, які пов'язані з бойовиками самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це написав начальник міліції області В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"Затримали двох небезпечних злочинців, які довгий час перебували в розшуку. Обидва жителі Маріуполя. Перший. Громадянин Х., 1968 року народження. Активіст проросійського руху. У квітні-травні минулого року один з кандидатів у народні мери" Маріуполя, але тоді натовп не підтримала його. Мав відношення до "першого міністра оборони ДНР" Ігорю Хакимзянову, 1980 року народження", - написав Аброськін.

Він зазначив, що сам Хакимзянов в травні 2014 року був затриманий бійцями батальйону "Азов", а у вересні був обмінений на полонених військовослужбовців ВСУ.

"Затриманий Х. є двоюрідним братом Олександра Романця, 1968 року народження, по кличці "Рома", який полягає в НВФ ДНР і є "начальником розвідки батальйону "Православний Схід". Романець оголошений у розшук", - додав Аброськін.

Також затриманий Х. підпорядковувався терористові Сергію Пономаренко, жителю Маріуполя, на прізвисько "Терорист", який є "куратором Маріупольського напрямки ДНР". З серпня 2014 року він перебуває в розшуку.

"Другий затриманий - громадянин Б., 1982 року народження. З минулого року перебував у розшуку. Входив у злочинну терористичну групу Мангуста бандформування ДНР - призвідників заворушень і винуватців трагедії 9 травня минулого року в Маріуполі".

Сегодня для милиции Донецкой области был удачный день. Задержали двоих опасных преступников, которые долгое время находи...

Posted by Вячеслав Аброськин on 5 Май 2015 г.

Нагадаємо, СБУ затримала бойовика на прізвисько "Грек".