ua en ru

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторію

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторію Фото: нарколабораторію в Маріуполі

Тривають розшукові заходи щодо встановлення та затримання власників лабораторії

В Маріуполі (Донецька обл.) з підпільної лабораторії, яка розташовувалася у квартирі п'ятиповерхового будинку, було вилучено отруйні хімікати та обладнання, які застосовуються для синтезу метамфетаміну. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

Нелегальну лабораторію з виготовлення особливо небезпечного наркотику було виявлено під час оперативного відпрацювання Приморського району Маріуполя. Співробітник управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, обласного главку міліції відчув сильний хімічний запах, який доносився з 4 поверху житлового будинку.

"У квартирі нікого не було. Приміщення являло собою професійну хімічну лабораторію з повним циклом виготовлення наркотичної речовини. У холодильнику знаходилися заготовки, було помітно, що зараз процес перебуває на підготовчому етапі. Правоохоронці вилучили мішок їдкого натру вагою 25 кг та ще один - вже майже спустошений та 3 каністри по 30 л невідомих хімічних речовин, а також лабораторні колби, преси, фольга та інше обладнання для виробництва наркотику. Крім того, було виявлено протигази, які використовувалися безпосередньо під час "варки" та травматичну зброю. Вилучене направлено на експертизу", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що квартира належить місцевому мешканцю 1929 року народження, який здавав її в оренду. Наразі квартиронаймачі встановлюються, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних.

За попередніми даними, хімічна лабораторія існувала близько 2 місяців.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту у великому розмірі" Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторію

Фото: нарколабораторію в Маріуполі

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторію

Фото: нарколабораторію в Маріуполі

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторію

В Маріуполі ліквідовано нарколабораторіюНагадаємо, СБУ затримала угруповання наркоторгівців, очолюване майором міліції.