ua en ru

Маріуполь залишався найгарячішою точкою в зоні АТО за 4 дні, - штаб

Маріуполь залишався найгарячішою точкою в зоні АТО за 4 дні, - штаб Фото: ситуація в зоні АТО

Бойовики активно застосовували важке озброєння

Околиці Маріуполя Донецької області залишалися найгарячішою точкою в зоні антитерористичної операції (АТО) за останні 4 дні. Про це в ході брифінгу в п'ятницю, 28 серпня, в Києві повідомив представник штабу АТО Анатолій Стельмах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом 25-27 серпня ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Бойовики, нехтуючи мінськими домовленостями, активно застосовували озброєння, яке повинно бути відведено від лінії розмежування. І хоча збройні провокації фіксувалися майже уздовж всієї лінії розмежування, найбільш гаряче було на Маріупольському напрямку",- розповів Стельмах.

У штабі АТО повідомляють, що в результаті обстрілу, зокрема, 25 серпня загинули 2 військових, ще двоє отримали поранення.

"27 серпня протистояння на Маріупольському напрямку продовжилися. Опівночі до 10 ранку бойовики тричі зі 122 мм артилерії обстрілювали наші позиції в селищі Старогнатовка, в 16:00 за українським підрозділах у цьому ж населеному пункті працювала ворожа артилерія калібром 152 мм", - підсумував він.

Також, за словами Стельмаха, продовжують обстріли з 152 122 мм артилерії житлових кварталів по всій лінії фронту, зокрема, 25 серпня, були обстріляні Горлівка та житловий масив Луганська 50 років Жовтня.

Нагадаємо, глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко пообіцяв захопити Маріуполь і Слов'янськ.