ua en ru

Малайзія представила проект резолюції про трибунал по аварії Boeing на Донбасі

Малайзія представила проект резолюції про трибунал по аварії Boeing на Донбасі Фото: аварія Boeing на Донбасі

Остаточний звіт з розслідування катастрофи літака очікується в жовтні

Малайзія в середу, 8 липня, поширила проект резолюції Ради безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) про створення міжнародного трибуналу для гарантії незалежного розслідування аварії Boeing на Донбасі в 2014 році, передає The Malaysian Insider з посиланням на проект документа.

Зокрема, проект резолюції передбачає створення трибуналу згідно з главою 7 статуту ООН, яка означає, що зусилля суду по переслідуванню винних можуть бути забезпечені шляхом введення санкцій.

"Суд буде ефективною гарантією для незалежного і справедливого процесу звітності", - йдеться в проекті резолюції.

У тексті документа катастрофа літака описується, як "загроза для міжнародного миру і безпеки" і відзначається, що всі держави повинні повною мірою співпрацювати з судом.

"Рада створить міжнародний трибунал з єдиною метою судового переслідування осіб, відповідальних за злочини, пов'язані з катастрофою літака Malaysia Airlines MH17 17 липня 2014 року", - наголошується в проекті резолюції.

Крім цього, згідно з документом, рада ухвалить статут нового трибуналу за зразком інших спеціальних судів ООН, які займаються серйозними злочинами.

Остаточний звіт з розслідування катастрофи літака очікується в жовтні.

Нагадаємо, раніше Нідерланди підтримали створення міжнародного трибуналу для суду над винними в катастрофі Boeing на Донбасі.