ua en ru

Лисенко: Росія готує провокацію міжнародного масштабу проти України

Лисенко: Росія готує провокацію міжнародного масштабу проти України Фото: Андрій Лисенко

РФ таким чином намагається відволікти увагу світової спільноти від сирійського конфлікту

Російська Федерація готує провокацію проти України міжнародного масштабу. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирійській арабській республіці, де зафіксовані непоодинокі випадки загибелі мирного населення від дій Збройних сил Російської Федерації, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України. Її мета - дискредитація керівництва нашої країни, одержання приводу для подачі позову проти України в Міжнародний кримінальний у Гаазі, а також створення основи для виходу Російської Федерації з мінського процесу", - сказав Лисенко.За словами Лисенка, Росія створює псевдодоказательства "геноциду" Україною російськомовного населення Донбасу. Зокрема, виготовляються документальний матеріали про знищення українськими військовими близько 400 будинків і 500 людей, серед яких жінки, діти і літні люди села Сокільники Слов'яносербського району Луганської області, яке на даний момент знаходиться під контролем бойовиків.

"До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ Генерального штабу Російської Федерації, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих силових структур незаконного збройного формування ЛНР", - додав Лисенко.

Він зазначив, що на основі цього готуються пропагандистські матеріали для ЗМІ, а також судові позови. За його словами, проводиться психологічна обробка місцевого населення, щоб схилити його підтримати провокацію РФ.

За словами Лисенка, в якості доказів Росія збирається використовувати реальні факти загибелі місцевих жителів в результаті бойових дій.

"Вони використовують факти загибелі мирних жителів, коли українська армія проводила активні бойові дії з окупантами, в тому числі з російськими військовослужбовцями, які брали участь в цьому районі", - пояснив Лисенко.

Нагадаємо, проросійські бойовики на Донбасі продовжують порушувати мінські домовленості. Щодня штаб АТО фіксує порушення режиму тиші з їх боку.