ua en ru

Ляшко вимагає виключити Шуфрича з української делегації в ОБСЄ

Ляшко вимагає виключити Шуфрича з української делегації в ОБСЄ Фото: Олег Ляшко

Ляшко поставив ультиматум

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана виключити народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Нестора Шуфрича зі складу української делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Про це Ляшко заявив сьогодні під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого тижня на парламентській асамблеї ОБСЄ була проголосована резолюція про визнання Росії країною-агресором... Знайшлась одна людина, яка не голосувала за визнання Росії агресором - так званий народний депутат Шуфрич. Володимире Борисовичу (Гройсман - ред.), у вашому розпорядженні затвердження склад делегації. Я вимагаю від вас відкликати Шуфрича зі складу делегації. Хай він представляє там Держдуму Російської Федерації чи ФСБ Російської Федерації", - заявив Ляшко.

Він також нагадав, що ще у березні нардепи зареєстрували законопроект № 2486 про кримінальну відповідальність за заперечення факту російської агресії. У зв'язку з чим Ляшко поставив ультиматум: або притягнення колишніх депутатів - регіоналів до відповідальності, або розпуск парламенту.

"Або ми негайно вживаємо адекватних заходів, у тому числі в парламенті, для того, щоб зупинити банду Януковича (колишнього Президента України Віктора Януковича - ред.), для того щоб, притягнути регіоналів до кримінальної відповідальності, ми приймаємо ці рішення, або цей парламент не має права на існування", - сказав лідер Радикальної партії.

Нагадаємо, 4 червня 2015 р. народний депутат Сергій Клюєв, якого Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності, не з'явився на допит в ГПУ.

Раніше 28 травня 2015 р. народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін не з'явився на допит в головне слідче управління МВС.