ua en ru

Ляшко вирішив відкликати законопроект про націоналізацію мережі АТБ

Ляшко вирішив відкликати законопроект про націоналізацію мережі АТБ Фото: Олег Ляшко

Автори законопроекту про націоналізацію торгової мережі АТБ мають намір відкликати даний законопроект. Про це в кулуарах Верховної Ради повідомив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

"Що стосується мережі АТБ. Ми більш детально вивчили це питання. Фактів, які б свідчили про причетність колективу АТБ до сепаратистів або терористів у нас немає. Тому ми прийняли відповідне рішення про те, щоб відкликати цей законопроект", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ", авторами якого виступила група народних депутатів.

У свою чергу, експерти і учасники ринку скептично сприйняли таке рішення, назвавши його "чорним піаром" і спробою захопити приватну власність.

В самій торговій мережі АТБ запевняють, що вони є стороною, що постраждала в результаті терористичної діяльності окремих угруповань на Сході України. Так, в зоні АТО незаконні збройні формування відібрали у АТБ понад 150 магазинів і складську нерухомість.