ua en ru

Ляшко допоміг відстояти інтереси малого і середнього бізнесу, - експерт

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко досить радикально підтримав вуличні протести підприємців, прислухавшись до мітингу біля будівлі Верховної Ради. Таку думку висловив політолог Дмитро Левусь.

"Протягом двох днів сотні підприємців вимагали скасувати рішення про застосування касових апаратів в обов'язковому порядку. Після відмови спікера поставити законопроект на розгляд у вівторок Ляшко з колегами заблокував трибуну і терміново скликав Раду коаліції", - зазначив він.

За словами експерта, ця активність не пройшла безрезультатно, і Ляшко вдалося переламати парламент. "Тому він сміливо може записати на свій рахунок ще одну перемогу, якої йому вдалося відстояти інтереси малого і середнього бізнесу", - підкреслив Левусь.

"Також дана ситуація продемонструвала, наскільки ефективним Ляшко може бути як менеджер Ради коаліції", - додав експерт.

Як написав сам лідер Радикальної партії у своєму фейсбук: "це наша маленька спільна перемога".

Нагадаємо, що проти закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", ініційованого Ганною Гопко, представника партії "Самопоміч", велися не тільки запеклі дебати в стінах Верховної Ради, але і проводилися масові народні акції.

У свою чергу, сьогодні парламент вніс зміни до закону про касових апаратах. За ухвалення законопроекту 1088 проголосували 248 народних депутатів.

Цими змінами Рада звільнила від обов'язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують 1 млн грн.