ua en ru

Ляшко має намір оскаржити рішення Ради про дозвіл на арешт Мосійчука

Ляшко має намір оскаржити рішення Ради про дозвіл на арешт Мосійчука Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що буде оскаржувати рішення парламенту про притягнення нардепа-"радикала Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності. Про це він заявив біля Печерського суду міста Києва, де очікується суд з визначенням зап

Також Ляшко подасть в суд на спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що буде оскаржувати рішення парламенту про притягнення нардепа-"радикала" Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності. Про це він заявив біля Печерського суду міста Києва, де очікується суд з визначенням запобіжного заходу Мосійчуку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми подаємо позов у вищий адміністративний суд на Гройсмана і на рішення парламенту, незаконне, що суперечить Конституції, законів про регламент, про притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада позбавила недоторканності і дозволила арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. За відповідне рішення проголосували 262 із 226 мінімально необхідних нардепів. Після цього правоохоронці затримали Мосійчука. Нардеп підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Додамо, вчора Ляшко заявив, що Гройсман погрожував йому.