ua en ru

Ляшко більше двох місяців ігнорує виклик на допит, - ГПУ

Ляшко більше двох місяців ігнорує виклик на допит, - ГПУ Фото: Олег Ляшко

Лідера РПЛ чекають в ГПУ по справі про спроби підкупу нардепів за зняття недоторканності з Клюєва

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко в черговий раз не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України, куди його викликали в рамках кримінального провадження щодо спроб підкупу депутатів під час голосування за зняття недоторканності з Сергія Клюєва. Про це повідомив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Ігор Слободяник, передає 5 канал.

"На протязі вже більше двох місяців не з'являється на допити, причини своєї неявки в прокуратуру не повідомив. Чим перешкоджає розслідуванню як самого кримінального провадження щодо Клюєва, так і проявляє неповагу до органів досудового слідства. В черговий раз, користуючись в тому числі і вашою допомогою, запрошую його на допит на Борисоглібську, 18, де його чекають слідчі і проведуть допит в будь-який зручний для нього час", - сказав Слободяник.

За його словами, порядку Ляшко направляли через парламент неодноразово, однак депутат їх ігнорував. Сам же Ляшко раніше заявляв, що Клюєв пропонував 50 млн дол. за відмову Радикальної партії голосувати за зняття з нього недоторканності. Зі свого боку, Клюєв заперечував ці звинувачення.

Нагадаємо, напередодні Ляшко заявив, що Генеральна прокуратура України заборонила випускати з країни члена його партії Андрія Лозового.