ua en ru

У львівському ресторані отруїлося понад 20 відвідувачів

У львівському ресторані отруїлося понад 20 відвідувачів Фото: симптоми постраждалих нагадують сальмонельоз

Декільком людям стало зле після споживання курятини

У одному зі Львівських закладів громадського харчування під назвою "Театр пива "Правда", що входить у мережу "!Фест", сталося масове отруєння людей. До лікарні станом на 15:00 сьогодні, 13 травня, потрапили 24 людини, хоча ще зранку у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА повідомляли про 4 постраждалих.

За словами головного епідеміолога Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Наталії Тімко, кількість потерпілих зростаєщогодини. Хворі, які у потрапили у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню скаржились на нездужання, у них спостерігалось підвищення температури тіла та блювота. Стан потерпілих середньої важкості. Усіх госпіталізували із діагнозом "гостра кишкова інфекція". За попередніми висновками, симптоми постраждалих нагадують сальмонельоз - гостре інфекційне захворювання, інкубаційний період якого триває від кількох годин до 2-3 днів.

На погане самопочуття відвідувачі закладу почали скаржитися ще 11 травня. Зокрема у коментарях на сайті закладу йдеться про те, що декільком людям стало зле після споживання курятини, приготованої як пивна закуска.
У зв'язку з цим у холдингу "!Фест" розповсюдили офіційну заяву у якій йдеться про те, що керівництво перевіряє постачальників сировини.

"Ми отримали інформацію про те, що у Львові госпіталізували кілька людей з симптомами харчового отруєння. Не виключаємо, що дехто з них міг бути відвідувачем одного з наших закладів. Ми проводимо всі необхідні заходи та перевірки своєї мережі та наших постачальників", - йдеться у повідомленні.

Наразі заклад закритий для відвідувачів. Там працюють інспектори СЕС, які беруть проби з продуктів, якими могли отруїтися відвідувачі.