ua en ru

Львівського чиновника звільнили за використання російського поштового сервера

Львівського чиновника звільнили за використання російського поштового сервера Фото: Олег Синютка

Губернатор Львівської області запропонував чиновнику пошукати роботу в РФ

Працівника департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації (ОДА) звільнили з посади за використання в роботі російського поштового сервера mail.ru. Відповідне доручення дав голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає прес-служба адміністрації.

"Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив звільнити з займаної посади працівника департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА, який в офіційній переписці використовував електронну адресу російського поштового сервера mail.ru", - йдеться в ообщении.

"Людина, яка не розуміє важливості забезпечення інформаційної безпеки держави, не може бути державним службовцем. Нехай тоді ця людина пошукає собі роботу в Російській Федерації", - зазначив Синютка.

Крім того, керівник області звернувся до начальника Управління Служби безпеки України у Львівській області Віктору Андрейчуку по перевірці цього факту.

Інформацію про використання працівником облдержадміністрації скриньки mail.ru надали громадські діячі, які отримали на свою електронну адресу лист з запрошенням на офіційний захід ЛОДА. У листі-запрошенні було зазначено контактну інформацію для зв'язку з виконавцем: робочий телефон та електронна скринька mail.ru.

Нагадаємо, адміністрація месенджера Viber розмістила в Росії свої сервера з персональними даними громадян.