ua en ru

У Львові обмежили проїзд пільговиків у маршрутках до 6 годин в день

У Львові встановили фіксований час дії посвідчень на безоплатний проїзд у міському автотранспорті для пільгових категорій населення. Відповідно до рішення виконкому Львівської міськради, з 11 березня пільговики можуть їздити безоплатно з 10:00 до 16:00.

Це рішення діятиме у Львові до 1 червня 2015 року, доки не набуде чинності закон України про обмеження пільг деяким категоріям населення.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, це рішення пов’язане із значним зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, через що частина автобусів не виїжджала на маршрути.

"Одним із факторів, який негативно впливає на стан транспортних підприємств, є значна кількість пільгових категорій пасажирів, які безкоштовно користуються послугами міського автотранспорту", – зазначив Щир. Він наголосив що завдяки таким обмеженням можна буде забезпечити безперебійну роботу міських автотранспортних перевезень без підвищення тарифів на проїзд.

Зазначимо, що це рішення не стосується проїзду пільговиків у міському електротранспорті.

Нагадаємо, раніше міністр Павло Розенко повідомив, що місцеві органи влади в рамках децентралізації зможуть самостійно приймати рішення про продовження пільг на проїзд у транспорті для певних категорій громадян.