ua en ru

Луценко визнав неадекватним застосування сили під час обшуків ГПУ в Держприкордонслужбі

Луценко визнав неадекватним застосування сили під час обшуків ГПУ в Держприкордонслужбі Фото: Луценко прокоментував обшуки ГПУ в Держприкордонслужбі

При цьому голова ГПУ вважає законним використання спецназу

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав неадекватним застосування сили під час обшуків ГПУ в Державній прикордонній службі. Про це він сказав в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Там (в Державній прикордонній службі України - ред.) ми вчора побачили документи: тут позначки в службовому журналі щодо тих дій... відзначається, що зайшло 5 чоловік зі словацького боку... тепер слідство має встановити, хто дозволив закарпатським прикордонникам пускати на територію суверенної держави словацьких лісорубів", - сказав Луценко.


Він повідомив, що громадяни Словаччини в пособництві з прикордонниками незаконно вирубали ліс на 80 тисяч доларів.

"На мій погляд, використання (спецназу - ред.) законне, хоча після аналізу відео, застосування сили до вахтера це перебільшення сили... це ніяким чином не знімає питання відповідальності за події в прикордонній службі", - додав голова ГПУ.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура спільно з Департаментом по боротьбі з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ в рамках розслідування кримінальної справи 16 серпня 2016 року провели обшуки в приміщеннях Державної прикордонної служби України, Центру управління службою та Західного регіонального управління ДПС України.