ua en ru

Луценко пояснив, чому Білоуса запропонували на посаду голови ФДМУ

Луценко пояснив, чому Білоуса запропонували на посаду голови ФДМУ Фото: Юрій Луценко

А на посаду голови ДФС він був призначений не зважено

Колишнього голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса Кабінет міністрів запропонував на посаду голови Фонду державного майна України (ФДМУ) через його досвід в інвестиційній діяльності, а от на посаду голови ДФС він був призначений не зважено. Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Насправді він не був спеціалістом-податківцем, він був призначений не зовсім зважено на ту посаду. А от досвід в інвестиційній діяльності у нього якраз є, і його дуже позитивно характеризують саме у цьому напрямку",- заявив Луценко.

Раніше 18 травня 2015 р. Кабмін запропонував Раді призначити Білоуса главою Фонду держмайна.

Нагадаємо, 23 березня 2015 року Кабінет міністрів України звільнив голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса та його заступників Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка через підозри в корупції. Сам Білоус в ході засідання Кабміну заявив, що вирішив скласти повноваження.

В кінці квітня коаліція затвердила кандидатуру Білоуса на посаду голови Фонду держмайна України. До цього часу головним претендентом на пост голови ФДМУ вважався Дмитро Парфененко. "Я особисто запропонував Білоуса", - заявляв Луценко. У той же час він зазначив, що щодо кандидатури Білоуса на посаду голови ФДМУ в коаліції поки йдуть дискусії. Лідер фракції БПП вважає, що Білоус буде компетентним керівником ФДМУ, а в Фиксальной службі, за його словами, він був не фахівець. Білоус неодноразово заявляв, що якщо в уряді йому запропонують залишитися на держслужбу, він прийме таку пропозицію.

Відзначимо, 5 травня головою ГФС був призначений Роман Насиров.