ua en ru

Луценко: фракції до кінця тижня мають подати пропозиції щодо своїх кандидатів в уряд

Луценко: фракції до кінця тижня мають подати пропозиції щодо своїх кандидатів в уряд Фото: Юрій Луценко

БПП визначиться з прізвищами урядовців, яким не довіряє

Фракції парламенту до кінця тижня мають подати пропозиції щодо своїх кандидатур у Кабінет міністрів України. Про це журналістам по завершенню ради коаліції повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми говорили про підготовку до кадрових змін в уряді. Поставили для себе таке завдання - до кінця тижня кожна фракція має визначитися із ймовірними своїми представниками в уряді",- сказав Луценко.

За його словами, фракція БПП має визначитися із прізвищами урядовців,яким не довіряє.

"Наша фракція - БПП - буде визначатися з тими, кому не довіряємо не тільки в уряді, але, наприклад, в державних комітетах, у державних монополіях", - підкреслив парламентар.

Також він додав, що "Самопоміч" та "Батьківщина" висловили бажання провести зміни в уряді, змінивши прем'єр-міністра України.

"Дві фракції коаліції (" Самопоміч" і "Батьківщина" - ред.) вважають, що треба змінювати не лише міністрів, а й уряд в цілому. Дві інші фракції ( БПП і "Народний фронт") плюс Ляшко схиляються до того, що прем'єр може залишитися, але необхідні радикальні зміни в урядовій команді... Якщо він не зможе домовитися із фракціями коаліції, то може ставитися питання про відставку самого прем'єра",- сказав голова БПП.

Луценко зауважив, що на раді коаліції був присутній і лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який не є членом коаліції.

"Ми не виключаємо, що Олег Валерійович може стати повноцінним членом коаліції",- підсумував він.

Нагадаємо, раніше лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк повідомив, що лідери фракцій домовилися, що Кабінет міністрів України повинен подати звіт про свою роботу.