ua en ru

У Луганській обл. демонтовано 109 пам'ятників Леніну зі 151

У Луганській обл. демонтовано 109 пам'ятників Леніну зі 151 Фото: ленінопад в Україні

Тука запропонував терористам забрати радянських "ідолів" на свою територію

У Луганській області завершується демонтування пам'ятників на виконання закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки". Про це повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

З 151 пам'ятника, які підпадають під дію закону про декомунізацію, фактично демонтовано 109.

Серед лідерів - міста Рубіжне та Сєвєродонецьк, у яких більше немає пам'ятників Володимиру Леніну, серед районів - Біловодський, Білокуракинський, Кремінський і Сватівський.

При цьому пасивно проводяться заходи щодо демонтажу пам'ятників у м. Лисичанську (залишилося 6 з 11), Старобільському (7 з 10), Троїцькому (10 із 12), Марківському (5 з 8) і Міловському (4 з 7) районах.

"Я особисто візьмуся за керівників населених пунктів, які тягнуть з демонтуванням "ідолів" тоталітарного режиму в Україні. У Луганській обл. немає місця для культу поклоніння забальзамованому мерцю, який будував свою владу на кістках українського народу. Мені остогидло слухати ниття сепаратистів про неправомірність знесення і демонтування пам'ятників. У мене є пропозиція до ватажків терористів: якщо вам так дорогі ці символи, то забирайте їх. Надсилайте свій транспорт, завантажуйте їх і моліться на них у себе скільки завгодно. Ми перешкоджати не будемо. Я навіть зі своєї кишені обіцяю дати вантажникам "на пляшку" за їх роботу ", - зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Нагадаємо, наприкінці липня в Рубіжному Луганської обл. демонтували ще один пам'ятник Леніну.