ua en ru

Лотереї повинні стати вигідними і державі, і бізнесу, - експерт

Зміни, що Кабмін планує внести в закони, що регулюють проведення державних лотерей, повинні створити такі правила, які допоможуть компаніям, що працюють чесно, в рамках законодавчого поля, розвиватися і збільшувати податкові надходження в бюджет. Про це заявив комерційний директор компанії "Українська Національна Лотерея" Микола Печенюк, коментуючи ініціативи Кабінету міністрів щодо внесення змін в Податковий кодекс і закони, що регулюють лотерейну діяльність в Україні.

"Лотерейний бізнес - це одна з тих галузей, які є серйозним джерелом наповнення державного бюджету у будь-якій країні. В Україні це розуміють, і зараз уряд готує законодавчі зміни в цій сфері, які, ми сподіваємося, врахують європейський досвід та наші українські реалії. Ми розраховуємо на те, що нові правила в нашій сфері дозволять зробити проведення лотерей максимально вигідним і державі, і бізнесу, і всім громадянам", - сказав Печенюк.

Як розповів комерційний директор УНЛ, тільки в 2014 році - а це був дуже складний рік в історії нашої країни - державний бюджет отримав близько 400 млн відрахувань операторів від проведення лотерей, і це не рахуючи інших податків галузі. Зокрема, за його словами, лотерейні оператори стали найбільшими платниками військового збору в країні. А за умови збереження лотерейної галузі, видачі ліцензій та удосконалення правового регулювання діяльності операторів в 2015 році держава може отримати від проведення лотерей близько 4 млрд грн, якщо порахувати абсолютно всі податки від галузі.

"Наша компанія - підприємство зі 100% іноземними інвестиціями. Лотерейна система для УНЛ розроблена і контролюється компанією GTECH - провідним оператором та провайдером технологій на світовому ринку лотерей, яка відома своїми високими принципами ділової етики та відповідальності. А електронна система прийняття ставок "Української Національної Лотереї" забезпечена такими засобами контролю, які дозволяють Держказначейству отримувати інформацію про рух коштів у режимі реального часу. Ми працюємо чесно і прозоро, сплачуємо податки і виграші у повному обсязі і вчасно. Такі серйозні компанії - інвестори і партнери УНЛ - просто не можуть допустити іншого підходу до ведення бізнесу. Тому ми сподіваємося, що зміни, які планується внести в українське законодавство, що регулює нашу сферу діяльності, дозволять нам та іншим компаніям, які звикли працювати чесно і прозоро, розвиватися і приносити користь державі", - говорить Печенюк.