ua en ru

У Лондоні завершилися слухання у справі Литвиненка

У Лондоні завершилися слухання у справі Литвиненка Фото: Високий суд Лондона

Доповідь по справі буде готовий до кінця року

У Високому суді Лондона в п'ятницю, 31 липня, завершилися слухання у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

У п'ятницю на слуханнях виступив з фінальної промовою адвокат Бен Еммерсон, що представляє інтереси сім'ї Литвиненка. Він в черговий раз заявив, що слідство з безумовною достовірністю встановило, що Литвиненко був отруєний колишнім співробітником ФСБ, а нині депутат Держдуми Росії Андрієм Луговим і російським підприємцем Дмитром Ковтуном.

Еммерсон також висловив упевненість в тому, що вбивство Литвиненка не могло відбутися без участі російських властей.

Суддя Роберт Оуен, головуючий на слуханнях, повинен скласти для міністра внутрішніх справ Великобританії звіт, який планується опублікувати до кінця року.

Як вже заявляв суддя Оуен, з публічної версії звіту будуть виключені яка-небудь згадка секретних даних, наданих слідству британськими спецслужбами.

Ковтун і Луговий відкидають всі звинувачення на свою адресу. Російська влада також неодноразово відкидала будь-яку причетність до злочину.
Олександр Литвиненко був отруєний радіоактивним полонієм 1 листопада 2006 року і помер у лікарні через три тижні.

Нагадаємо, напередодні прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що РФ не довіряє Високого суду в Лондоні у справі Литвиненка.