ua en ru

В Лондоні допустили "номінальне" правління Асада протягом декількох років

В Лондоні допустили "номінальне" правління Асада протягом декількох років Фото: Башар Асад

Асад може залишитися при владі за умови, що він не буде балотуватися на наступний термін і відмовиться від контролю за сирійськими силовиками

Глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що глава Сирії Башар Асад може протягом декількох років залишатися "номінальним лідером" країни. Про це повідомляє Reuters.

За словами Хаммонда, якщо знаходження Асада при владі допоможе врегулювання конфлікту в країні, він може залишитися президентом на деякий час, за умови, що він не буде балотуватися на наступний термін і відмовиться від контролю за сирійськими силовиками.

"Якщо ціна цього [припинення конфлікту в Сирії] буде полягати в тому, що нам доведеться погодитися з тим, що Асад залишиться номінальним главою держави на якийсь час, то стане мене хвилювати, будуть це три дні, три тижні, три місяці, три роки чи навіть більше? Не думаю, що стане", - заявив глава МЗС Великобританії.

Він додав, що про це перехідному періоді не було ніякої угоди з Москвою і Тегераном.

"На даний момент не існує жодної угоди з російськими та іранцями, про те, що там [у Сирії] повинен бути перехідний період", - сказав Хаммонд.

Нагадаємо, Асад допустив відставку з поста Президента Сирії.