ua en ru

ЛНР досі не відновила водопостачання Луганська, - Москаль

ЛНР досі не відновила водопостачання Луганська, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Перебитий обстрілом водопровід досі не полагодили

Самопроголошена "Луганська народна республіка" (ЛНР) досі не відновила водопровід, який постачає воду в Луганськ. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Перебитий позавчорашнім обстрілом водопровід біля с. Артема, що постачає воду в окупований Луганськ, поки не відновлено", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора Москаля повідомив, що в результаті прямого попадання снаряду були пошкоджений магістральний водопровід, в результаті чого була припинена подача води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території - Артема і Нижнетеплое.

Москаль вимагає від ЛНР відновити перебитий обстрілом водопровід, зазначивши, що українська сторона не буде займатися ремонтними роботами.

"Якщо терористи обстрілюють нас з артилерії (забороненої Мінськими угодами), руйнують інфраструктуру і житлові будинки, змушують людей вночі ховатися по підвалах, то нехай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами", - заявив москаль.

Він зазначив, що ремонтні бригади з ЛНР будуть допущені до місця аварії безперешкодно.

У свою чергу в ЛНР обещалик вечора відновити водопостачання верхньої частини Кам'янобрідського району та центру Луганська, порушене через пошкодження ділянки водоводу.