ua en ru

У ЛНР підтвердили загибель Мозгового

У ЛНР підтвердили загибель Мозгового Фото: Олексій Мозговий

Його автомобіль підірвали дистанційно

У самопроголошеній "Луганській народній республіці" підтвердили загибель ватажка батальйону бойовиків "Привид" Олексія Мозгового. Про це повідомляє сепаратистський ЛуганскИнформЦентр.

Як повідомляється, автомобіль, в якому перебував Мозговий, був підірваний за допомогою вибухового пристрою, а потім обстріляний з кулеметів.

"На даний момент відомо про загибель 7 осіб, але це ще не точно. Особи загиблих встановлюються", - повідомив перший заступник генерального прокурора" ЛНР Сергій Горенко.

У ЛНР зазначили, що це сталося на трасі Перевальськ-Луганськ.

Зазначимо, що першими про загибель Олексія Мозгового розповіли російські ЗМІ. Зокрема, пропагандистський телеканал LifeNews повідомив, що бойовик загинув недалеко від Михайлівки на території, підконтрольній ЛНР. Втім, інші ЗМІ Російської Федерації говорили лише про поранення ватажка батальйону "Привид" - таку інформацію надали джерела "Нової газети".

У той же час, як пізнійше повідомив народний депутат України Антон Геращенко у своєму Facebook, за його інформацією, Олексій Мозговий був убитий спецназівцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії.

"Зателефонували товариші з Луганської області, які моніторять радіоефір. Кажуть, що дві години тому в районі села Михайлівське, що під Алчевськом, спецназ ГРУ ліквідував відомого ватажка терористичної організації ЛНР Олексія Мозгового і шістьох його охоронців. Причина - та ж що і в січні з іншим відомим лідером луганських бандформувань "Бетменом" - небажання підкорятися командам з Москви", - написав нардеп на своїй сторінці.

Нагадаємо, раніше під Луганськом також здійснили замах на Мозгового, підірвавши його автомобіль. Однак тоді він отримав легке поранення і контузію.

Як повідомляло сепаратистське агентство "Новоросія", "7 березня приблизно о 17:00 по поверненню з Луганська при виїзді з Михайлівки в межах кордону блокпоста Михайлівки був проведений підрив трьох безоболонкових саморобних вибухових пристроїв. Два з них були спрямовані на проїжджу частину, по якій в цей момент рухався автомобіль командира бригади "Привид" Олексія Мозгового".

Тоді Мозгового доставили в міську лікарню в Алчевську, де перев'язали і виписали. "За результатами первинного огляду сапера на місці вибуху стало , що машину чекали, бачили її наближення здалеку. Вибух імовірно був здійснений шляхом передання радіосигналу або дзвінка на мобільний телефон", - говорилося в повідомленні "Новоросії".

У ЛНР підтвердили загибель Мозгового

Фото: машина Мозгового після першого замаху