ua en ru

В ЛНР загострюється боротьба за сфери впливу та повноваження

В ЛНР загострюється боротьба за сфери впливу та повноваження Фото: Ігор Плотницький

Плотницький дав команду розформувати ряд підрозділів територіальної оборони

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загострюється боротьба між представниками "влади" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З припиненням активних бойових дій у зоні конфлікту загострюється боротьба між представниками незаконної влади ЛНР за перерозподіл сфер впливу та повноважень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після інциденту із зняттям з посади командира 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК П. Дрьомова, від керівних посад у Свердловській районній адміністрації (Луганська область) відсторонено представників російського козацтва. Зазначене призвело до радикалізації настроїв більшості козаків.

"У м. Ровеньки проведено збори ватажків козачих загонів, що діють в населених пунктах Красний Луч, Стаханов та Свердловськ. Під час заходу висловлено недовіру т.зв. "главі" ЛНР І. Плотницькому, якого звинувачено у контрабанді вугілля, розпродажі гуманітарної допомоги та репресіях проти опонентів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у зв'язку з фактами непокори Плотницький дав команду розформувати ряд підрозділів територіальної оборони, основу яких становлять представники місцевих козачих організацій.

Разом з тим, відзначається, що на фоні високого рівня корупції, а також неспроможності Росії надати обіцяну допомогу, погіршується соціально-економічна ситуація на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"На підконтрольній сепаратистам території збільшується дефіцит продовольства, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Загострюються проблеми з працевлаштуванням молоді - 44% з майже 42 тис. безробітних складають молоді люди віком до 35 років. Відмічаються регулярні перебої в роботі системи опалення в Донецьку, а в містах Дебальцеве та Макіївка опалювальний сезон розпочато лише формально", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики підтримують усунення радника Путіна від "кураторства" в ЛНР/ДНР.