ua en ru

Під Лисичанськом затримали двох білорусів, які їхали воювати за ЛНР, - Москаль

Під Лисичанськом затримали двох білорусів, які їхали воювати за ЛНР, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Затриманих відправлять геть

Під Лисичанськом Луганській області затримали двох громадян Білорусі, які намагалися пробратися на окуповану територію, щоб їхали воювати за бойовиків "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"На блокпості при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі - 37-річного та 34-річного чоловіків з Брестської області. Намагалися пробратися на окуповану територію і воювати на стороні терористів. Один колишній десантник, другий не служив, але числиться в резерві на військовому обліку", - написав Москаль.

На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі – 37-річного та 34-річного чоловіків із Брестсько...

Posted by Hennadii Moskal on 24 Май 2015 г.

За його словами, затримані нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім добралися до Луганської області.

"Спочатку пояснювали, що хочуть потрапити в окупований Перевальськ нібито до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на стороні "ЛНР", конкретно - до Мозговому в Алчевськ", - повідомив губернатор.

Як заявив Москаль, громадяни Білорусі збиралися брати участь у бойових діях за грошову винагороду, а не з ідеологічних міркувань.

Москаль сказав, що оскільки затримані не встигли зробити протиправних дій, українська сторона просто видворить їх на батьківщину.

"Нехай з ними розбираються свої силовики", - підсумував Москаль.

Нагадаємо, ватажок батальйону бойовиків "Привид" Олексій Мозговий був убитий вчора, 23 травня, в Луганській області.