ua en ru

На лінії розмежування розпочато ремонт трубопроводу каналу "Сіверський Донець-Донбас"

На лінії розмежування розпочато ремонт трубопроводу каналу "Сіверський Донець-Донбас" Фото: канал "Сіверський Донець-Донбас"

Роботи тривають третій день

На лінії розмежування розпочато ремонт трубопроводу каналу "Сіверський Донець-Донбас". Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної ради.

У суботу, 28 листопада, дві бригади працівників Регіонального управління з експлуатації каналу разом з саперами почали обстеження пошкодженого трубопроводу діаметром 2100 мм від водоприймального басейну до відсічного споруди №2. Ще одна бригада фахівців початку обстеження з іншого боку - від насосної станції 3-го підйому до арочного переходу трубопроводу. Недослідженою ще залишається частина трубопроводу, що знаходиться між цими двома ділянками, в так званій "буферній зоні".

Роботи тривали в неділю, 29 листопада. Було заварено кілька отворів, тріщина довжиною 300 мм, вирізані і встановлені латки розмірами 350х350 мм і 400х300 мм. Також були вирізані і підготовлені для установки латки розмірами 2800х2200 мм, 1400х2100 мм і кілька латок менших розмірів.

Сьогодні, 30 листопада, 5 ланок РУЕК продовжують працювати на ділянках від насосної станції 3 підйому до арочного переходу і від відсічних споруд №2 до водоприймального басейну.

Нагадаємо, сили АТО розміновували територію ЛЕП насосної станції Донбас-Сіверський Донець.