ua en ru

Лещенко закликає Луценка внести подання про зняття з нього недоторканності

Лещенко закликає Луценка внести подання про зняття з нього недоторканності Фото: Сергій Лещенко (facebook.com radaprogram)

Луценко заявив, що нардепу Лещенко можуть вручити підозру

Народний депутат Сергій Лещенко вимагає від генерального прокурора України Юрія Луценка внести до Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності для розслідування можливого розголошення даних досудового розслідування у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це він заявив журналістам біля будівлі Верховної Ради, повідомляє РБК-Україна.

Відзначимо, Луценко заявив, що нардепу Лещенку можуть вручити підозру.

"По суті його (генпрокурора Юрія Луценка, - ред.) звинувачень про його намір висунути мені підозру за розголошення даних досудового розслідування у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Я закликаю - ні, я не просто закликаю - я вимагаю від генпрокурора Луценко сьогодні негайно, якщо не може сьогодні, завтра, до кінця тижня внести подання і зняти з мене депутатську недоторканність, провести це розслідування в максимально стислі терміни і припинити використовувати цю справу, як засіб збереження ним влади на посаді генерального прокурора", - заявив він.

Раніше Луценко заявив, що Лещенко викличуть до слідчих і, ймовірно, вручать підозру про розголошення відомостей по справі "чорної бухгалтерії", що призвело до втручання в американські вибори.

РБК-Україна писало, що особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав Лещенко "ворогом Трампа" в оточенні обраного президента України Володимира Зеленського.