ua en ru

Лавров запевнив, що Росія не зацікавлена ​​в розвалі України

Лавров запевнив, що Росія не зацікавлена ​​в розвалі України Фото: Сергій Лавров

Лавров підтвердив, що Росія має вплив на ДНР\ЛНР

Глава російського Міністерства закордонних справ (МЗС) Сергій Лавров заявив, що Москва не зацікавлена ​​в розвалі України. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу російському телеканалу РБК.

Так, він запевнив, що не є прихильником того, "щоб підігравати тим, хто хотів би розвалити Україну".

"Донецьк і Луганськ не проводили референдум про приєднання до РФ. Я думаю, це було б не цілком правильно і з точки зору політичної. У політичному плані ніхто не зацікавлений в розвалі України", - сказав міністр.

Більш того, російський міністр запевнив, що Росія підтримує Мінські домовленості.

"Зараз намагатися ставити під питання їх дієздатність, намагатися ставити під питання цілісність української держави означало б тільки потурати екстремістам різних мастей. Ми цього не хочемо. Ми хочемо, щоб Україна виконала все, що від неї залежить, включаючи децентралізацію, конституційну реформу, забезпечення амністії всім учасникам подій на південному сході", - зазначив Лавров.

У той же час глава МЗС заявив, що Москва має вплив на ДНР і ЛНР.

"Вплив, звичайно, у нас на них є, безумовно Вони певною мірою від нас залежать - взяти тільки одну гуманітарну допомогу, яку, крім нас, в таких обсягах ніхто більше туди не поставляв і, звичайно, вони залежать від нас і в політичному плані, тому що ми виступаємо за те, щоб їх законні права як частини українського народу поважалися в контексті ось цього врегулювання. Чи є цей вплив 100-відсотковим? Зовсім ні", - додав глава російського МЗС.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в телефонному режимі обговорив з Міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером ситуацію на Донбасі, важливість активировалась на негайному припиненні бойових дій на Сході України.