ua en ru

У Латвії назвали анексію Криму замороженим конфліктом

У Латвії назвали анексію Криму замороженим конфліктом Фото: Едгар Ринкевич

При цьому МЗС Латвії вірить в мінські угоди

BNS міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич назвав анексію Криму замороженим російсько-українським конфліктом. Про це він заявив в інтерв'ю агентству BNS.

Він вказав, що подобається це чи ні, але протиправна анексія Криму стала замороженим конфліктом.

"Міжнародне співтовариство її не визнає. Діють встановлені заборони Євросоюзом для компаній і громадян на те, щоб розгортати яке б то не було економічне співробітництво, вкладати інвестиції або підтримувати зв'язки з Кримським півостровом. Ми вважаємо його українською територією, а Росія вважає своєю. Чи бачимо ми тут швидке рішення? Немає. Швидкого рішення ми тут не бачимо. Ми не можемо і не сміємо знімати це питання з міжнародного порядку денного", - сказав Ринкевич.

Говорячи про зростання напруженості на Донбасі, міністр зазначив, що не потрібно поспішати ховати мінські угоди.

"Виконання угод як і раніше актуально. Ми бачимо загострення, але я думаю, що нам треба сконцентрувати всі причетні сторони на максимальне виконання цих угод", - сказав глава Мзс Латвії.

Ринкевич уклав, що альтернативи мінськими угодами немає.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що в Євросоюзі можуть розглянути результати нового референдуму з Криму, якщо він пройде під наглядом ОБСЄ. Проте пізніше цю інформацію спростували.