ua en ru

Квіташвілі повинен залишити пост глави Моз, - Саакашвілі

Квіташвілі повинен залишити пост глави Моз, - Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі

Саакашвілі вважає, що Квіташвілі не зміг зорієнтуватися в українській системі охорони здоров'я

Олександр Квіташвілі повинен залишити пост міністра охорони здоров'я України. Про це сьогодні заявив голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується Міністерства охорони здоров'я. Олександр Квіташвілі працював у Грузії в системі, яка була централізованою і де була чітка координація, і чітка політична воля. З самого початку я був впевнений, що йому буде важко зорієнтуватися в українській системі. Він розробив дуже важливі законопроекти, але вони так і залишилися в Комітетах Ради і я не бачу можливості ухвалити їх найближчим часом", - заявив Саакашвілі.

"Я до нього дуже добре ставлюся. І саме за це, і про це я йому говорив особисто, час залишити посаду міністра, і ми всі повинні знайти людину більш агресивного, з іншими політичними навичками, який доведе до кінця те, що він (Квіташвілі - ред.) почав. Зокрема заміну старої корумпованої системи на щось сучасне", - зазначив Саакашвілі.

Голова Одеської ОДА також додав, що в лікарнях Одеси процвітає хабарництво. "Я можу розповісти вам про ситуацію з охороною здоров'я в Одесі. Стара система розпадається, а новою люди незадоволені. У лікарнях процвітає хабарництво та інші побори і замість того, щоб покращитися, ситуація погіршується і ми бачимо це кожен день", - сказав він.

Нагадаємо, фракція "Блоку Петра Порошенко" пропонує фракціям коаліції розглянути питання відставки міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі.