ua en ru

Квіт впевнений у достатності фінансування у 2015 р. на підвищення зарплатні вчителям

Квіт впевнений у достатності фінансування у 2015 р. на підвищення зарплатні вчителям Фото: Міністр освіти та науки Сергій Квіт

З 1 вересня на підвищення зарплатні освітянам було виділено майже 2 млрд грн

Міністр освіти та науки Сергій Квіт впевнений, що у поточному році вистачить фінансування на підвищення заробітної платні. Про це він сказав у ході питань до уряду під час засідання Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, що коштів на заробітну платню вистачить", - відзначив Квіт.

"З 1 вересня були додатково виділені 1,8 млрд гривень, із них на освітню субвенцію - 1,6 млрд гривень", - додав міністр.

Він зауважив, що у разі, якщо цих коштів буде недостатньо, видатки на підвищення зарплат вчителям будуть збільшені за рахунок перерозподілу тих фінансових ресурсів, що призначалися для тепер окупованих територій Донбасу.

Раніше, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за поліпшення якості освіти за рахунок скорочення кількості шкіл. Також прем'єр закликав школи звітувати про свої витрати.

На початку серпня Президент Петро Порошенко підписав закон, що звільняє приватні школи та садки від податку на нерухомість.

Нагадаємо, 6 вересня 2014 р. в Україні набув чинності закон №1556-VII "Про вищу освіту" (нова редакція) ".