ua en ru

Кулеба: зміна конституції Росії не завадить деокупації Криму

Кулеба: зміна конституції Росії не завадить деокупації Криму Фото: Дмитро Кулеба (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В Україні сьогодні відзначають День кримськотатарського прапору

Зміна конституції Російської Федерації не завадить деокупації Криму. Втім, як і будь-які інші російські закони та укази.

Про це сьогодні на церемонії підняття кримськотатарського прапора на флагштоку МЗС України заявив міністр Дмитро Кулеба, передає прес-служба відомства.

Міністр зазначив, що Крим був, є і буде українським.

"Зараз багато хто переймаються змінами в російській конституції, які, мовляв, мають зафіксувати "непорушність кордонів Росії". Сьогодні я хочу твердо заявити: жодне положення російського законодавства - зафіксоване в законі, указі президента або конституції цієї країни - не зможе перешкодити деокупації Криму", - заявив Кулеба.

Він також підкреслив, що захист прав кримських татар в окупованому Криму і деоккпація півострова залишаються пріоритетом МЗС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії розпочалося голосування за зміни до конституції, які, зокрема, передбачають обнулення президентських термінів Володимира Путіна.

Раніше також стало відомо, що Україна вже напрацювала концепцію перехідного правосуддя, яке буде введено в дію при деокупації територій.