ua en ru

Куба назвала "регресом" політику Трампа щодо республіки

Куба назвала "регресом" політику Трампа щодо республіки Фото: прапор Куби (pixabay.com)

Кубинський уряд засудив нову політику президента США щодо їхньої країни

Кубинський уряд засудив нову політику президента США Дональда Трампа щодо їхньої країни і розцінив її як "регрес" кубинсько-американських відносин. Відповідну заяву оприлюднено в ефірі місцевого державного телеканалу у випуску новин, передає Reuters.

При цьому влада Куби підтвердила свою готовність "продовжувати поважний діалог і співробітництво (з США) із питань, що становлять взаємний інтерес".

Однак "нові заходи щодо посилення блокади", як уточнюється в заяві уряду, на думку влади острова, "не досягнуть своєї мети послабити революцію або зломити кубинський народ, опір якого агресії будь-якого типу доведено протягом майже семи десятиліть".

Нагадаємо, 16 червня стало відомо про те, що Трамп скасував досягнуті його попередником Бараком Обамою угоди з Кубою і ввів обмеження на туристичні поїздки, а також посилив економічну політику.

Зокрема, заборони зазнали окремі поїздки громадян Сполучених Штатів на Кубу і була скасована політика "wet feet, dry feet", згідно з якою кубинцям, які втекли до США, протягом року можна було звернутися до американської влади з проханням про надання їм виду на проживання.