ua en ru

В КСУ 12 з 17 суддів є людьми Януковича, - нардеп

В КСУ 12 з 17 суддів є людьми Януковича, - нардеп Фото: нардеп Єгор Соболєв звинуватив 12 суддів КСУ у зв'язках із Януковичем

У Конституційному суді України 12 з 17 суддів є людьми Віктора Януковича. Про це сьогодні під час засідання Верховної Ради заявив народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конституційний суд зараз є місцем, яке вкрай потребує очищення і загрожує існуванню нашої держави. 12 з 17 суддів Конституційного суду є людьми Віктора Януковича ... Тому друге важливе для нас завдання - продовжити очищення влади. Очищення Конституційного суду має бути одним з пріоритетів", - заявив Соболєв.

За його словами, для цього слід організувати парламентський контроль за розслідуванням справи про участь суддів КСУ в узурпації влади Віктором Януковичем.

"Зараз під стінами парламенту громадяни найбільш активні, найбільш освічені, найбільш свідомі, просять нас не звертати з дороги реформування правоохоронних органів. Давайте їм скажемо спасибі і попросимо представити нам нормальних кандидатів у Вищу раду юстиції, щоб ми делегували туди не своїх людей, які працюють в пов'язаних адвокатських компаніях або представляють депутатський корпус. Щоб ми відправили туди справжніх юристів, які пройдуть перевірку громадськості", - додав Соболєв.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що у справі про узурпацію влади Януковичем з'являться нові гучні імена.