ua en ru

КСУ перевірить закон про люстрацію на відповідність Конституції 22 жовтня

КСУ перевірить закон про люстрацію на відповідність Конституції 22 жовтня Фото: Конституційний суд України

Засідання розпочнеться о 10:00

Конституційний суд України повернеться до розгляду закону "Про очищення влади" на відповідність конституційним нормам у четвер, 22 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Громадського люстраційного комітету.

Засідання розпочнеться о 10:00. "Про це стало відомо із запрошення, яке надійшло на адресу Громадської ради з питань люстрації при Мін'юсті за три дні до дати засідання", - відзначає комітет. Організація підкреслює, що в саме Міністрество юстиції запрошення не надходило.

"Колишні регіонали ненавидять Закон "Про очищення влади", бо він забороняє їм доступ до виконавчої влади. Тому протягом останнього року вони намагалися його скасувати через Венеціанську комісію, через Конституційний суд, через пропозиції внесення змін до Закону. Одного разу ми вже зупинили їхню спробу скасувати люстрацію через Конституційний суд - 16 квітня. Проте з тих пір склад суду не змінився... половина суддів й досі ті самі люди, які дозволили Януковичу узурпувати владу", - підкреслила голова Ради "Громадського люстраційного комітету" Олександра Дрік.

Крім того, комітет збирається у цей день провести акцію біля будівлі КС.

Нагадаємо, раніше Дрік повідомила, що під дію закону "Про очищення влади" (люстрації) підпадає 21 народний депутат України.