ua en ru

Ксенія Собчак покинула Росію "за рекомендацією спецслужб"

Ксенія Собчак покинула Росію "за рекомендацією спецслужб" Ксенія Собчак та Ілля Яшин

Телеведуча Ксенія Собчак на деякий час виїхала з Росії, рішення покинути країну прийнято за рекомендацією спецслужб. Про це повідомляє "Коммерсантъ".

Як повідомляється, свій намір Ксенія Собчак озвучила ще в минулу п'ятницю, 13 березня, під час вечері в честь виходу першого номера журналу l'officiel під її керівництвом.

Видання зазначає, що вечеря в честь виходу журналу проходила у ресторані ЦДЛ. На захід Собчак прийшла в супроводі свого чоловіка Максима Віторгана, а також двох охоронців. "Скасувати прем'єру вистави "Одруження" в Театрі націй я не могла, як і ця вечеря, але завтра ж (14 березня) покину Росію на деякий час", - сказала Собчак. Близькі друзі неофіційно пояснювали виданню, що їде вона за рекомендацією спецслужб.

Газета нагадує, що після вбивства політика Бориса Нємцова в пресі з'явилися дані про існування так званих розстрільних списків, у яких поряд з іншими відомими політиками і журналістами фігурує прізвище Собчак. Пізніше прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков назвав нісенітницею чутки про існування такого списку.

Сама Собчак у день похорону Нємцова заявила про погрози на свою адресу. Вона повідомила, що на виході з центру Сахарова, де проходила церемонія прощання, до неї та до головного редактора "Еха Москви" Олексія Венедиктова підійшов чоловік і сказав: "Майте на увазі - ви така, Ксенія", написала вона у своєму Twitter.