ua en ru

В Криму запевнили, що українські товари будуть повністю заміщені російськими протягом двох тижнів

В Криму запевнили, що українські товари будуть повністю заміщені російськими протягом двох тижнів Фото: Сергій Аксьонов

В самопроавозглашенном уряді півострова запевнили, що Крим спокійно переживе продовольчу блокаду

Російські товари в анексовному Криму повністю замінять українські за два тижні. Про це сьогодні повідомив так званий глава анексованого Криму Сергій Аксьонов, пише Кримінформ.

"Практично всі мережеві компанії і приватні підприємці уклали договори з материковими сільгоспвиробниками. У нас зараз на ринках 95% - це продукція російського виробництва. При такому підході протягом двох тижнів на полицях супермаркетів зовсім не буде української продукції", - запевнив Аксьонов.

Більш того, він вважає ситуацію некритичною з продовольчої блокадою Криму.

"Це все спрямоване, насамперед, проти жителів самої України, а Крим спокійно переживе", - додав глава" Криму.

Крім того, в прес-службі Міністерства промислової політики Криму за підсумками щоденного моніторингу асортименту продуктів харчування і товарів першої необхідності, що реалізуються в торговельних мережах повідомили, що Крим на даний момент забезпечений продовольством в достатньому обсязі.

За інформацією відомства, стан справ у продовольчій торгової мережі на даний момент є стабільним, всі торговельні мережі мають достатні запаси продовольчих товарів, в тому числі соціально значимих продуктів харчування. Хліб і хлібобулочні вироби, молоко і молочні продукти, ковбасні вироби, м'ясо та м'ясопродукти завозяться в торговельні мережі згідно з графіком і в достатній кількості. Торговельні підприємства Криму працюють у штатному режимі.

"З метою забезпечення достатньої кількості та асортименту продовольчих товарів підприємствами проводиться робота по укладанню договорів поставок з виробниками продуктів харчування з інших регіонів Російської Федерації, а також з товаровиробниками Криму", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в даний час рух вантажних автомобілів з України в Крим не здійснюється ні на одному з трьох пунктів пропуску.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров не виключає, що слідом за "продуктовою блокадою" окупованого Росією Криму, кримські татари будуть добиватися припинення поставок електроенергії на півострів.