ua en ru

У Криму ввели штраф за осквернення державних символів

У Криму ввели штраф за осквернення державних символів Фото: Крим

Осквернення символіки регіону загрожує накладенням штрафу в розмірі від 300 до 500 рублів

У Криму ввели штрафи за осквернення державних символів регіону - прапора, герба і гімну. Про це повідомляє "Российская газета".

Повідомляється, що відповідний закон "Про адміністративні правопорушення в РК" був прийнятий сьогодні, 17 червня 2015 р., на сесії місцевого парламенту.

"Публічний прояв неповаги до державного гербу або прапору РК, що виражається в нанесенні образливих написів, в пошкодженні, знищенні або використання герба, прапора, гімну РК такими способами, які вказують на явну до них зневагу, тягне адміністративний штраф для громадян у розмірі від 1 000 до 2 000 рублів, для посадових осіб - від 5 000 до 10 000 рублів", - йдеться в документі.

Також повідомляється, що порушення порядку офіційного використання державних символів загрожує попередженням або накладенням штрафу на громадян у розмірі від 300 до 500 рублів, на посадових осіб - від 2 000 до 4 000, а на юридичних осіб - від 20 до 50 тис. За повторне правопорушення громадянам загрожує штраф 500 до 900 рублів, посадовим особам - від 5 до 8 тис., юрособам - від 40 до 60 тис.

Також передбачається штраф за прояв неповаги до офіційних символів муніципальних утворень і за незаконне виготовлення або носіння державних нагород РК. Так, використання подібних відмінностей може обійтися в 300-500 рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аксьонов попросив Медведєва ввести в Криму податок за фактичне використання земель.