ua en ru

У Криму невідомі спалили 7 комерційних об'єктів кримських татар

У Криму невідомі спалили 7 комерційних об'єктів кримських татар Фото: голова комітету із захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв

На півострові почастішали випадки підпалу майна кримських татар

На території анексованого Росією Криму почастішали випадки підпалу невідомими комерційних об'єктів, що належать кримським татарам. Про це йдеться на офіційній сторінці меджлісу кримськотатарського народу в Facebook.

"У Криму підпалюють комерційні об'єкти кримськотатарських підприємців. Протягом останніх кількох днів у селі Рибаче (р. Алушта) підпалили 7 приватних комерційних об'єктів: готель, кафе "Ай-Петрі", кафе "Затишок", торговий павільйон, торгові точки і 4 автомобілі, що належать підприємцям-кримським татарам", - повідомив голова комітету по захисту прав кримськотатарського народу, член Миллий меджлісу Ескендер Барієв.

У меджлісі також повідомили, що в ніч з 25 на 26 квітня невідомі особи намагалися підпалити мечеть в селі Тав-Бадракъ (Скелясте) Бахчисарайського району. В будівлю мечеті було кинуто кілька скляних пляшок із запальною сумішшю.

У повідомленні також підкреслюється, що ні в одному з перерахованих випадків винні знайдені і притягнуті до відповідальності не були.

Нагадаємо, напередодні в Криму був затриманий перший заступник голови меджлісу Нарімана Джеляла.