ua en ru

У Криму невідомі розгромили пам'ятник депортованим татарам

У Криму невідомі розгромили пам'ятник депортованим татарам Фото ("Кримські новини"): у Криму невідомі розгромили пам'ятник депортованим татарам

Пам'ятник скинули з кручі

Невідомі розгромили пам'ятник депортованим татарам біля підніжжя Еклізі-Бурун (найвища вершина плато Чатир-Даг у Криму. Про це повідомляє агенція "Кримські новини" з посиланням на слова очевидців.

Зазначається, що 17 травня було виявлено, що на Еклізі-Бурун від встановленого напередодні прапора залишилося лише вирване і поламане древко. Сам баш-таш (пам'ятник) скинули з кручі, попередньо відбивши тамга, національний символ.

"Пам'ятник ми знайшли біля підніжжя обриву, під деревом, яке зупинило його падіння. Його рівно поставили там же, де й виявили, підняти наверх не представилося можливим. Ось така міжнаціональна повага і дружба в Криму", - написав очевидець.

Повідомляється, що пам'ятник депортованим був встановлений ініціативною групою людей на власні кошти в 2014 р. напередодні річниці депортації кримськотатарського народу. Цю подію не оприлюднювали через непросту ситуацію на півострові. Спочатку планувалося встановити пам'ятник на вершини Чатир-Даг. Але через те, що технічно неможливо було встановити меморіал на вершині, його розмістили біля підніжжя плато Еклізі-Бурун.

Нагадаємо, кримським татарам заборонили проводити траурний мітинг 18 травня в Сімферополі.