ua en ru

До Криму не пустили партію українського меду

До Криму не пустили партію українського меду Фото: до Криму не пустили партію українського меду

На продукті були відсутні ветеринарно-супровідні документи

Управління Федеральної служби РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду по Республіці Крим та м.Севастополь не допустило ввезення в Крим партії українського меду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

"Державні інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та м.Севастополь припинили спробу ввезення на півострів партії неперевіреного на наявність шкідливих речовин бджолиного меду", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вантаж з 17 бідонів загальною вагою 570 кілограмів слідував через МАПП "Джанкой" з АГТ Кігічёвка Харківської області України в автомобілі ВАЗ-21011, яким керував громадянин України.

"На продукті були відсутні ветеринарно-супровідні документи. Зокрема, були відсутні дані про благополуччя території по американському гнильцю, європейського гнильцю, нозематозу, які є небезпечними хворобами бджіл. Крім того, продукція не пройшла обов'язкові лабораторні дослідження на відсутність лікарських препаратів, залишкових доз пестицидів і інших речовин, шкідливих для здоров'я людей", - повідомили у відомстві.

Як повідомляється, на підставі виявлених порушень чинного законодавства Російської Федерації і Митного союзу у частині безпеки продовольства Управлінням було прийнято рішення про заборону ввезення даної партії меду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Крим не пустили дві партії української ковбаси.