ua en ru

У Кремлі заявили, що про компенсацію Україні за анексію Криму "не може бути й мови"

У Кремлі заявили, що про компенсацію Україні за анексію Криму "не може бути й мови" Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

При цьому Пєсков запевнив, що у Кремлі поважають Земана

У Російській Федерації назвали пропозицію президента Чехії Мілоша Земана "внутрішньоєвропейською дискусією" і заявили, що про компенсацію Україні за анексію Криму "не може бути й мови". Про це заявив прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає "Радіо Свобода".

"Йдеться про внутрішньоєвропейську дискусію. Ми звичайно поважаємо дуже авторитетного політика Земана, який має давні добрі стосунки з президентом Путіним… Ні про яку анексію говорити не можна. Це невірно. І відповідно не може бути й мови ні про яку компенсацію… Легітимний орган Криму - Верховна Рада - схвалив рішення про вихід з України на тлі перевороту… Самі формулювання, що подібні дії можуть бути врегульовані якимись виплатами з нашої точки зору не зовсім правильні. Точніше кажучи, зовсім неправильні", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що виступ президента країни Мілоша Земана на сесії ПАРЄ різко суперечить зовнішній політиці країни. Соботка відзначив, що Чеська Республіка поважає міжнародне право.

Раніше повідомлялося, що президент Чехії Мілош Земан в Парламентській асамблеї Ради Європи виступив проти санкцій відносно РФ. Крім того, нардеп, член делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко заявляв, що Земан також "образив" Україну, заявивши, що Крим анексований незаконно, але повертати його Україні не треба. На його думку, Україна могла б домовитися з РФ про "фінансову компенсацію".