ua en ru

Кредитори відмовляються їхати на донорську конференцію по Україні

Кредитори відмовляються їхати на донорську конференцію по Україні Петро Порошенко і Арсеній Яценюк

Міжнародні кредитори відкладають плани запропонувати Україні мільярди доларів через побоювання, що Київ ще не може довести того, що готівкові кошти не потраплять в корумповану економіку, яка, з побоюванням європейських чиновників, може залишитися "бездонною бочкою", передає Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Як сказали агентству чиновники в ЄС, зараз вже очікується, що західні уряди зустрінуться в Києві тільки в кінці року для того, щоб надати Україні більше часу на складання детальних пропозицій по ефективному використанні грошей.

Відзначимо, в Києві на 27 квітня заплановано проведення саміту Україна-ЄС за участю лідерів країн Європейського союзу та Президента України Петра Порошенка. Також передбачається участь президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і президента Європарламенту Дональда Туска.

Представники ЄС зазначили, що лідери сподіваються, що саміт допоможе узгодити порядок денний економічних та інших реформ.

"Найбільші економіки, Німеччина, США, збираються надавати мільярди доларів довгострокових позик, і вони хочуть знати, на що їхні гроші будуть витрачені", - заявив європейський чиновник.

Нагадаємо, за даними українського уряду, міжнародна конференція в підтримку України та з питань відновлення Донбасу планується 28 квітня.