ua en ru

Червоний Хрест надасть Україні медобладнання та ліки

Червоний Хрест надасть Україні медобладнання та ліки Ілюстративне фото (ua.icrc.org)

Червоний Хрест схвалив запит українського уряду

Червоний Хрест надасть Україні медичне обладнання та медикаменти на тлі пандемії коронавирусу. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Повідомляється, що домовленості були досягнуті під час телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським і президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

"Була досягнута домовленість про надання Україні Міжнародним комітетом Червоного Хреста відповідного медичного обладнання та медикаментів на запит нашої держави", - повідомили в ОП.

Раніше РБК-Україна писало, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) передала Україні другий набір реагентів для тестування на коронавірус COVID-19. Набір містить 5 тис. реакцій, що дозволить перевірити 1,6 тис. українців.

Зазначимо, станом на 18 березня в Україні офіційно підтверджені 14 випадків коронавірусу - Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м.київ (2). З них дві людини померли.

Також повідомлялося, що серед заражених COVID-19 в Україні народний депутат Сергій Шахов. МОЗ встановлює особи, які контактували з ним, а також проводить дезінфекцію у комітетах Ради, де він працював.