ua en ru

Козаченко готувала люстрацію глави слідчого управління МВС, - журналіст

Козаченко готувала люстрацію глави слідчого управління МВС, - журналіст Фото: глава слідчого управління МВС Віталій Сакал

Голова департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяна Козаченко готувала люстрацію глави слідчого управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) Віталія Сакала. Про це написав у своєму Facebook журналіст Дмитро Гнап.

"Здається, стає зрозуміло, хто ініціював обшуки в люстрационном комітеті. Бачите цього чоловіка? Це Віталій Сакал - начальник Головного Слідчого Управління МВС. Він працює в керівництві Міністерства ще з часів Януковича-Захарченко. Цінний кадр, адже його, незважаючи на закон про люстрацію, чомусь не хоче звільняти пан Аваков. Вчора, як з'ясувалося, Окружний адмінсуд Києва прийняв до розгляду позов департаменту люстрації про звільнення Сакала з посади. Позов готувала Тетяна Козаченко. Сьогодні вранці підлеглі Сакала прийшли до неї додому. Збіг? Не думаю", - написав журналіст.

Здається, стає зрозуміло, хто ініціював обшуки в люстраційного комітету. Бачите цього чоловіка? Це Віталій Сакал - нача...

Posted by Дмитро Гнап on 21 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні вранці Тетяна Козаченко повідомила, що співробітники головного слідчого управління МВС прийшли до неї з обшуками.

Пізніше адвокати перевірили документи слідчих і заявили, що підстав проводити обшук у Козаченко немає.

При цьому прес-служба МВС повідомила, що обшук у Козаченко проводиться за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка "за фактом підробки документа цього відомства щодо непоширення на одного з посадовців Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) р. в Києві Закону України "Про очищення влади".

Голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв сказав, що обшуки у Козаченко пов'язані з викриттям нею саботажу люстрації в податковій. Нардеп додав, що він з Козаченко домагається звільнення Сакала вже 3 місяці.