ua en ru

Корупція в ФІФА: шестеро обвинувачених повернуть 150 млн дол

Корупція в ФІФА: шестеро обвинувачених повернуть 150 млн дол Фото: президент ФІФА Йозеф Блаттер

Один з семи заарештованих у середу вранці чиновників ФІФА погодився на екстрадицію до США

Шестеро обвинувачених у справі про корупцію у ФІФА повернуть 150 млн дол незаконних доходів. Про це повідомила на прес-конференції в середу в Нью-Йорку генпрокурор США Лоретта Лінч, передає The Telegraph.

"Підзахисні погодилися повернути 150 мільйонів доларів незаконних доходів, які вони отримали від цих злочинів. Всі заарештовані підсудні зловжили нашої системом і порушили наш закон, ми маємо намір залучити їх до відповідальності", - заявила Лінч.

Крім того, у Федеральному департаменті юстиції і поліції Швейцарії повідомили, що один з семи заарештованих у середу вранці чиновників ФІФА погодився на екстрадицію в США, решта шестеро відмовилися. Ім'я високопоставленого чиновника поки не розголошується.

Як повідомили раніше у Мін'юсті США, віце-президент ФІФА Джек Уорнер вимагав 10 млн дол. за проведення ЧС-2010 у ПАР.

Нагадаємо, напередодні у Швейцарії були порушені кримінальні справи про хабарі при виборі місця проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 року, які пройдуть в Росії і Катарі.

Вранці 27 березня в Цюріху в рамках справи було заарештовано 14 осіб, у тому числі віце-президенти виконкому ФІФА Джеффрі Уебб і Еухенії Фігередо.