ua en ru

В Кореї назвали можливу дату припинення епідемії MERS

В Кореї назвали можливу дату припинення епідемії MERS Фото: У Кореї прогнозують перемогу над вірусом MERS

Кількість хворих, які знаходяться на карантині, зменшилася на 213 осіб

У зв'язку з різким скороченням кількості нових інфікованих MERS в Кореї заговорили про можливість офіційної заяви про перемогу над епідемією. Про це пише Российская газета.

"Протягом чотирьох днів у Південній Кореї не було зафіксовано жодного нового хворого. У зв'язку з цим в місцевих ЗМІ з'явилися чутки, що 25 липня влада країни може зробити заяву про зникнення інфекції. В якості свого роду критерію для можливості подібної заяви був названий 4-тижневий термін, протягом якого не мають з'явитися нові заражені", - зазначає видання.

Разом з тим повідомляється, що сьогодні було заявлено, що новий хворий знову виявлений в лікарні "Самсунг" в Сеулі. Знову заразилася медсестра клініки.

Проте продовжує зростати кількість одужавших. За минулу добу стаціонари покинули ще п'ятеро колишніх пацієнтів. Їхній організм зміг самостійно перебороти інфекцію. Загальна чисельність хворих за винятком померлих і одужавших в Кореї зараз становить 48 осіб, тобто на чотири менше, ніж учора.

Кількість тих, хто знаходяться на карантині зменшилася на 213 осіб до 2238.

Карантин скасований в цілому відносно 13 821 людини.

Нагадаємо, станом на 30 червня кількість загиблих від вірусу MERS в Південній Кореї зросла до 33 осіб. Загальне число інфікованих вірусом було 182 було людини.