ua en ru

До Корбана в СІЗО не пустили адвокатів та нардепів

До Корбана в СІЗО не пустили  адвокатів та нардепів Фото: До Корбана в СІЗО не пустили адвокатів та нардепів

Корбан вже майже добу перебуває в слідчому ізоляторі

Юристи партії УКРОП, адвокати Геннадія Корбана та народні депутати намагалися потрапити в слідчий ізолятор СБУ на Аскольдовому провулку, де за їхньою інформацією перебуває лідер УКРОПу Геннадій Корбан, щоб дізнатися про стан його здоров'я. Про це повідомляє пресс-служба партії УКРОП.

"Ми хочемо потрапити до Генадія Корбана, оскільки він вже майже добу перебуває в слідчому ізоляторі - вчора ввечері його було доправлено сюди. Ми хочемо поцікавитись його станом здоров'я і самопочуттям. На жаль, адвокатів і народних депутатів не допускають", - повідомив керівник юрвідділу партії УКРОП Віталій Грень.

Повідомляється, що у зв'язку з недопуском адвокатів буде складена заява і передана в правоохоронні органи.

Адвокат Корбана Ярослав Гришин зазначив, що йому зі ЗМІ стало відомо, що ГПУ буде добиватись для Корбана запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. При цьому він зазначив, що підозра, що її висунуто Корбану, необґрунтована, затримання його незаконне, а недопуск адвокатів до підзахисного є грубим порушення права на захист, і тому адвокати будуть оскаржувати це як в Генеральній прокуратурі, так і в Європейському суді з прав людини

Відмічається, адвокати і юристи намагались потрапити до приміщення СІЗО, але жоден із входів в будівлю не працював, усі було зачинено на замок. Незважаючи на присутність журналістів і заклики до співробітників через домофони, ніхто до відвідувачів не вийшов і на територію вони допущені не були.

Наряд патрульної поліції, що прибув до будівлі СІЗО, повідомив, що прийняття заяви про порушення права на доступ адвокатів не входить в їхню компетенцію. «Довелося викликати «стару» міліцію, вони і прийняли у нас документи», - повідомив Грень.

Нагадаємо, Корбану висунули підозру по 4 статтям Карного кодексу.