ua en ru

Корбан втратив свідомість в залі суду

Корбан втратив свідомість в залі суду Фото: Геннадій Корбан

Будівлю суду закрили на ключ зсередини

Лідер партії КРІП Геннадій Корбан втратив свідомість в залі суду. Про це у Facebook повідомила прес-секретар партії Євгенія Кравчук.

При цьому як передає корресондент РБК-Україна, хтось із присутніх у залі повідомив, що для Корбана викликали реанімобіль.

Тим часом у залі суду все ще продовжує находитья велика кількість людей.

При цьому адвокат Корбана Оксана Томчук повідомила комусь по телефону і залу суду, що Корбан знаходиться без свідомості вже близько 15 хвилин.

"В залі Днепровського районного суду міста Києва відбувається силове протистояння. Співробітники СБУ намагаються силою вивести політика з залу засідання. Корбан втратив свідомість", - йдеться в повідомленні.

У залі Дніпровського районного суду міста Києва відбувається силове протистояння. Співробітники СБУ намагаються силоміць...

Опубліковано Yevheniya Kravchuk 27 грудня 2015 р.

Наголошується, що народні депутати не допускають спецназівців до лідера "Кропу". При цьому представники СБУ застосовують фізичну силу до нардепів. СБУ-шники озброєні. Хтось із присутніх викликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

При цьому будівля суду закрили на ключ инутри. Журналістів, які вийшли на вулицю знімати обстановку, назад в зал не пускають.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, їм вдалося поспілкуватися з представником СБУ Павлом Демчиной.

Захист запропонувала надати "коридор" двом захисникам Корбана, двом нардепам і чотирьох бійців "Альфи", щоб вони винесли Корбана із залу суду для надання медичної допомоги, однак їм у цьому відмовили.

При цьому адвокат Томчук повідомила, що вина за відмову лежить скоріше не на Демчине, а на прокурора.

За її словами, прокурори наполягають на проведенні засідання суду.

Також вона повідомила, що захист запропонувала всілякі варіанти виходу з ситуації, але поки ні до чого не прийшли.

При цьому адвокат повідомила, що СБУ блокує бригаду швидкої допомоги.

Нагадаємо, суд продовжив розгляд зміни запобіжного заходу Корбану.